Κεντρικό στοιχείο της διοργάνωσης ήταν η συνεργασία καθ’ όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας: από τον πρωτογενή τομέα και τους παραγωγούς, μέχρι τη μεταποίηση και τους τουριστικούς φορείς – ξενοδόχους, εστιάτορες και σεφ. Μέσα από αυτή τη σύνδεση, τα ζακυνθινά προϊόντα μπορούν να ενταχθούν συστηματικά στις επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης, ώστε να τα γνωρίζουν όχι μόνο οι επισκέπτες αλλά και οι νέοι, καλλιεργώντας εξοικείωση με την τοπική παραγωγή. Έτσι, ενισχύεται η τοπική οικονομία και ο γαστρονομικός τουρισμός, ενώ παράλληλα δημιουργούνται δίκτυα και κοινότητες που συμβάλλουν στη συνέχιση και προστασία της παραγωγής και της παράδοσης – ταυτότητας του τόπου.
#TasteZakynthos Γαστρονομικός Πολιτισμός τοπικών συνταγών ως πρωταγωνιστών!
RELATED ARTICLES